Peeling

Altijd op zoek naar de meest adequate behandeling

Onze huid heeft meer lagen. De opperhuid bestaat uit dode huidcellen en een lijmstof van eiwitten. Deze laag schilfert af. Om de afschilfering te versnellen zet Afranature peelingen in die bestaan uit een zuur of zuren, bijvoorbeeld glycolzuur (vetzuur), melkzuur en fruitzuren. De zuren lossen eiwitten tussen de dode huidcellen op waardoor deze sneller afschilferen. Hoe diep de peeling inwerkt is afhankelijk van het  gebruikte zuur of combinatie van zuren. De keuze van de peeling wordt bepaald door de huidaandoening, maar ook welk doel je hebt met de behandeling. En hoe snel je een verbeterd resultaat wilt behalen.

Bij  Afranature werken we met oppervlakkige en middeldiepe peelingen zoals TCA-, Lira- en Jessner-peelingen. Door de gemanipuleerde afschilfering gaat de huid versneld vernieuwen waardoor de huid verjongd en gladder en elastischer wordt. Peelingen worden als behandeling op zich gegeven maar kunnen ook ondersteuning bieden bij (thuis-)behandelingen. Door verschillende peelingen en combinaties die we kunnen maken zijn deze breed inzetbaar.

Behandeling

Wij adviseren altijd de peelingen in kuurverband te volgen, meestal 3 tot 6 behandelingen. Afhankelijk van uw huidaandoening en huidtype wordt er een behandelplan op gesteld en het type peeling gekozen. Behandelingen vinden in de regel één keer per twee weken plaats. Na de behandeling is uw huid wat rood. Dit trekt binnen een paar uur weg. U krijgt van onze huidtherapeut een advies mee. Gebruik als u een kuur volgt altijd een zonbescherming en ga niet in de zon of onder de zonnebank.

behandeling_peeling_close_up
Lira-peelings

Bij Afranature hebben we verschillende Lira-peelings. Afhankelijk van uw huidaandoening, huidtype en uw persoonlijke wensen adviseren de huidtherapeuten welke het beste bij u past.

Pumpkinpeeling

De pompoen enzymen zorgen voor afschilfering van dode huidcellen van de opperhuid. Ze werken als één van de krachtigste antioxidanten die vrije radicalen aanpakken. De Alpha- en Beta-hydroxyzuren stimuleren de celdeling waardoor de huid frisser, gladder en egaler word. De ingrediënten hebben een positief effect op acne, anti-aging en pigmentatie

behandeling_peeling
peelingen_producten
Latic clear peeling

Melkzuur is een hoofdbestanddeel van deze peeling. Het heeft een oplichtende eigenschap en is goed inzetbaar bij problemen met pigment. Maar ook bij het opfrissen van de huid is deze peeling aan te bevelen.

Hydroxy 30 rebuilder

Deze peeling met Alpha Hydroxy Acid glycolzuur heeft een diepe inwerking in de huid. Het zuur stimuleert celdeling, zorgt voor hydratatie en pakt zonbeschadigingen aan. De algehele huidskleur verbetert en werkt mee-eters naar buiten. Deze peeling is breed inzetbaar bij verschillende huidaandoeningen.