Audrey van Doeland

(Praktijk eigenaar, Huid- en Oedeemtherapeut / Dermatografist)

Praktijkeigenaar van Afranature. Al van jongs af aan heb ik een voorliefde voor crèmes, geuren en huid, maar ook kunstschilderen en creativiteit. Ook wist ik dat ik eigen baas en ondernemer wilde worden. Na mijn opleiding huidtherapie te hebben afgerond, ben ik in 2005 Afranature Praktijk voor Huid en Oedeemtherapie gestart.

Huidtherapie is meer dan zomaar een vak, je moet er een enorme liefde voor hebben! Ik vind zelf dat ik ook niet aan een gebruikelijk beeld voldoe van een huidtherapeut. De interesse in mensen moet groot zijn, geen mens is hetzelfde en elke patiënt is een uniek mens. De patiënt staat centraal en zie deze persoon als geheel. Een behandeling van een huidaandoening die in een bepaald protocol past is niet hoe ik werk.

Mijn hart ligt bij medisch tatoeëren en oedeemtherapie. Hierin kan ik mijn creativiteit kwijt. Het meedenken met de patiënten wat voor hen de beste oplossing is, is altijd een grote uitdaging. Maatwerk te leveren voor iedere patiënt en zijn huidaandoening verlangt kennis en creativiteit.

Als huidtherapeut vind ik de veelzijdigheid van het vak en het geven van verschillende behandelingen een drijvende motivatie. Geen dag is hetzelfde in de praktijk. Dit geeft iedere dag weer een andere uitdaging.