Fascia-therapie

Met fasciatherapie kan de verstoorde balans aangepakt worden.

‘Fascia’ zijn bindweefselverbindingen die alle spieren, zenuwen, botten, bloedvaten en organen omvatten en met elkaar verbinden. Een verstoorde balans in uw fasciale netwerk kan tot lichamelijke klachten leiden en speelt een belangrijke rol bij diverse aandoeningen. Met fasciatherapie van Afranature kan de verstoorde balans aangepakt worden. Deze therapie is toe te passen bij oedeem, fibrose (verhardingen bij oedeem), littekenweefsel en bewegingsbeperkingen ten gevolge van bestralingen.

fascia_rib

Fascia speelt een grote rol bij de spierspanning, bloedcirculatie, humeur, stress, manier van bewegen, denken en gedrag, coördinatie en (chronische-) pijn. Liefst 98% van ons lichaam bestaat uit bindweefsel en dit beïnvloedt in hoge mate de manier waarop we functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Bindweefsel bestaat uit losse glijdende verbindingsstructuren maar kan ook een dichter en stugger netwerk vormen. Dit netwerk maakt onderdeel uit van de goed bewegende, onderhuidsebindweefselstructuur van ons lichaam. Door nieuwe inzichten toe te passen in fasciabehandelingen kunnen bewegingsproblemen en chronische klachten verminderd worden.

fascia_arm
fascia_oksel

Tijdens onze behandeling worden de fasciastructuren opgerekt, bewogen en gemasseerd. We letten goed op waar zich op het moment van behandeling bij u het probleem bevindt. Het resultaat is bij velen al na één behandeling merkbaar in vermindering van bewegingsbeperkingen, pijnverlichting en lymfe wordt beter afgevoerd. Bij langdurige of terugkerende problemen ligt de oorzaak van de klachten vaak niet op de plek waar die ervaren wordt. Het fasciale netwerk is vervormbaar. Bij lokale ‘storingen’ zoals littekens en radiotherapie verbeteren door specifieke behandeltechnieken de bewegelijkheid en balans tussen spiergroepen.