Elektrische epilatie

Altijd op zoek naar de meest adequate behandeling

Overbeharing is beharing die is vermeerderd of voorkomt op ongewenste plaatsen. Er zijn twee vormen: hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is beharing bij een vrouw die normaal alleen bij een man gezien wordt. Deze beharing ontstaat vaak op de kin, hals, bovenlip, maar ook op borsten, buik en benen. Hypertrichose is een vermeerdering van haargroei op plaatsen waar normaal donsharen zijn. Deze vorm van overbeharing komt ook bij mannen voor. Het ontstaat door hormonen of is een kwestie van aanleg. Elektrische epilatie is een effectieve remedie tegen overbeharing.

foto_epileren

Huidtherapeuten van Afranature passen elektrische epilatie vooral toe bij overbeharing in het gezicht. Het is een effectieve methode om haren duurzaam te verwijderen. Het maakt gebruik van een naaldje dat langs de haar in het haarzakje wordt gestoken. Daar wordt er enkele seconden een stroomstootje gegeven. Aan de haartjes wordt warmte toegevoegd waardoor deze met wortel en al worden aangepakt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker tot ze verdwijnen. Een haar is niet na één behandeling definitief verwijderd. Dit komt door de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van uw lichaam.

Het grootste voordeel van elektrisch ontharen is dat deze methode geschikt is voor alle haarkleuren, ook grijze, witte, blonde en rode haren. Kleine oppervlakten zoals bovenlip of kin worden gericht behandeld. Voor grote oppervlakten is het minder geschikt omdat de behandeling veel tijd vergt. Is het te behandelen gebied wat groteren zijn de haren dik en donker, dan adviseren de therapeuten van Afranature u licht- of lasertherapie. Wij werken op dit gebied samen met gespecialiseerde huidtherapeuten.