Camouflage

Altijd op zoek naar de meest adequate behandeling

Er zijn veel huidaandoeningen waarbij de kleur van de huid verandert. De huid kan meer of minder pigment bevatten, zichtbare vaatjes of wijnvlekken hebben of  veranderd zijn door littekens. Bij littekens is niet alleen de kleur maar ook de structuur van de huid veranderd. Aandoeningen die moeilijk te bedekken zijn met kleding, zoals in het gezicht of aandoeningen die samenhangen met een traumatische ervaring worden ze vaak als storend ervaren.

Door middel van camouflage kunnen we de aandoeningen minder zichtbaar maken. Roodheid van bloedvaatjes, pigmentveranderingen, vele soorten littekens en huidtransplantaten zijn heel goed te camoufleren. Het minder zichtbaar maken van de huidaandoening kan met diverse producten en kleuren. Bij de parfumerie en drogist zijn veel verschillende merken en kleuren foundations te koop. Vaak zijn deze niet dekkend genoeg. Bij Afranature gebruiken we medische camouflagemiddelen die veel pigment bevatten die een goede dekking geven.

Bij medische camouflage ligt het accent op het aanleren van het aanbrengen van het camouflageproduct. Dit product wordt op kleur aangemeten. Camouflageproducten moeten dagelijks aangebracht worden. Het product geeft nauwelijks af en is watervast, zwemmen, douchen en sporten is geen probleem. Omdat het product afgestemd is op uw huidskleur wordt deze speciaal voor u besteld.

camouflage_product
foto_vitiligo1