Acnetherapie

Altijd op zoek naar de meest adequate behandeling

Afranature is ook specialist op het gebied van acnetherapie. Deze huidbehandeling start met een consult waar we kijken naar uw huid, foto’s maken en bespreken wat u belangrijk vindt. We stellen een behandelplan op en geven advies voor thuis. Acnetherapie kan bestaan uit verschillende soorten behandelingen. Deze worden aangepast op de intensiteit van de acne, uw huidtype en eventueel gebruik van medicijnen. De huidtherapeut begint bij alle behandelingen met een huidreiniging afgestemd op uw huidtype.

Afranature gebruikt bij acnetherapie vaak een combinatie van chemische peelingen en dieptereiniging van de huid. Door de chemische peeling (vaak op natuurlijke basis van bijvoorbeeld pompoenzuren) schilfert de huid op een snelle effectieve manier af en zullen de huidporiën minder verstoppen. Er ontstaan zo minder ontstekingen. Na de chemische peeling wordt een dieptereiniging toegepast: aanwezige acne en ontstekingen worden verwijderd.

De huidtherapeut geeft u ook advies en middelen voor thuis mee. Daar reinigt u de huid dagelijks met lauw water en een milde reinigingsgel. Daarnaast behandelt u de huid meerdere keren per week met een milde scrub. Het is verstandig om dag- en nachtcrèmes en make-up op waterbasis te nemen. Dit verstopt de poriën van uw huid minder. Vanzelfsprekend is het belangrijk om met uw vingers van mee-eters af te blijven, dat verergert de kwaal alleen maar. Dus niet krabben of knijpen!

foto_littekens
foto_acne2

Uit wetenschappelijke onderzoeken is nooit aangetoond dat voedingsmiddelen invloed hebben op acne. Soms zijn er echter wel reacties op producten zoals chocolade. Als u dit merkt is het verstandig om deze producten te vermijden.